2056-01-01 Očití svědeci útoku na SafetyCargo vypovídají

logo 2055-01-01: Nejmenovaní obyvatelé z okolí

Výpovědi očitých svědků

Naší redakci se ozval očitý svědek události a popsal ji takto:

Normálně jsme doma chlastali s kamarády a chtěli si odpálit z okna pár rachejtlí, když jsem si všimnul, že naproti, tam co má sídlo SafetyCargo, se děje něco divného.

Ochranka vynášela do speciálního auta policie dva velké těžké černé pytle. Já si myslím, a kamarádi to tvrdí taky, že určitě šlo o těla útočníku z toho útoku, jak jste o tom psali ráno. Jo, ty těla byla odnesena ještě před zajištěním oblasti. A to auto bylo taky nějaké divné, mělo sice logo koronera ale typ model neodpovídal koronerským autům, ty já znám dobře, jak pracuju, tak tam je nějaké každou chvíli. Jo a taky nečekali až budou policisté na místě, na to je snad nějaký zákon, že musej počkat, aspoň si myslim já. Já si teda myslím, a kamarádi teda taky, že šlo o to maření ouřední práce, nebo jak se tomu řiká a že v tom nejspíš bude nějaká levota.

Ale nepište, že jsem vám to říkal já, já nechci žádné popotahovačky.


Také se nám ozvala jedna svědkyně a tvrdila, alespoň pokud jsme ji správně rozuměli, že při přepadení skladu na Silvestra to vypadalo, že jim tam bouchla pyrotechnika, kterou tam prý určitě skladovali. A potom někoho odnesli v pytli ke koronerovy. A poté tam přijel druhý koroner.

Nebylo jí až tak dobře rozumět, zřejmě ještě měla novoroční potíže s plynulou řečí, po dotazu na jméno zavěsila a už se znovu neozvala.